Ученици от Морската гимназия в Бургас – на лагер във ВВМУ

Ученици от Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов „Свети Никола“ – Бургас ще се обучават на летен морски лагер във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

Той ще се проведе от 22 до 26 юни, ако епидемичната обстановка позволява, при спазване на всички предписания и мерки за безопасност, съобщиха от ВВМУ.

Обучението се предвижда за завършилите VIII клас, специалности „Корабоводене“ и „КММ – Корабни машини и механизми“.

Учениците ще бъдат настанени в студентското общежитие на ВВМУ.

По време на лагера те ще се обучават в четири направления по гребане, морско дело, видеозаснемане с дрон, ще получат и базови умения по управление на плавателен съд.

Последната част от лагера ще е базово обучение по управлението на кораб. Тук учениците от двете специалности ще бъдат разделени. Младежите от „Корабоводене“ ще изучават дисциплините в симулатори и тренажори по корабоводене на Висшето военноморско училище, а тези от специалност КММ ще се обучават в тренажор и симулатор на машинно отделение и централен пост за управление.

Последни новини

Последни новини

Преди 60 години е създаден Дивизион патрулни кораби към Военноморска база – Бургас

Преди 60 години на днешната дата е създаден Дивизион патрулни кораби към Военноморска база – Бургас. На 2 юни 1963 г. е вдигнат флагът на първия от новодоставените шест

Китай стартира първи морски проект за улавяне и съхранение на въглероден диоксид

Началото на първи пилотен демонстрационен проект в Китай за улавяне и съхранение на въглероден диоксид, обяви Китайската национална офшорна петролна корпорация (CNOOC).