ITF подкрепи моряшката петиция "Seafarers Matter"

Започналата от България глобална петиция – Seafarers Matter, бе официално подкрепена от Международната федерация на транспортните работници (ITF), най-голямата организация, защитаваща интересите на работещите в сектор „Транспорт“.

До момента петицията е подкрепена от над 9 500 души от повече от 20 държави, включително – България, Хърватия, Румъния, Украйна, Русия, Турция, Филипини, Индия, Великобритания, Полша, Латвия, Испания, Индонезия, Малайзия и други.

Тя бе стартирана по инициатива на кап. Андриян Евтимов – български морски посланик на добра воля към Международната морска организация (IMO).

Целта на инициативата Seafarers Matter е да се привлече вниманието на широката общественост към проблемите на над 200 000 моряци, които с месеци не могат да се приберат от корабите или да се присъединят към корабни екипажи заради пандемията от COVID-19.

Над 1 000 са засегнатите моряци от България.

Онлайн петицията ще бъде отворена за подкрепа до 15.06.2020 г. на адрес: www.seafarersmatter.com. След тази дата документът ще бъде изпратен до правителствата на държавите-членки на Международната морска организация с призив за незабавни и спешни мерки за допускане придвижването на морски лица. 

Днес ITF предупреди в свое писмо ООН, че

светът е изправен пред хуманитарна криза,

във връзка с липсата на адекватни единни мерки за решаване на ситуацията с над 200 000 моряци. 

Петицията е достъпна онлайн на адрес: 

www.seafarersmatter.com

Още по темата:

Д-р Андрей Ковачев: Европа разбира важността на морската индустрия и благосъстоянието на моряците

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на