Канада не приема пътнически кораби до октомври

Правителството на Канада удължи с три месеца забраната за посещение в местни пристанища на пътнически кораби. Ограничителната мярка, въведена през април, ще важи до октомври, съобщи The Jakarta Post.

Илюстративно изображение

Забраната важи за всички съдове, на борда на които има над 100 пасажери, включително членове на екипажа. Въведената в началото на COVID-19 пандемията мярка забраняваше влизането в пристанища на съдове с над 500 души на борда.

Градовете Ванкувър, Квебек и Монреал ще бъдат силно засегнати от забраната, тъй като круизната индустрия е основополагаща за местните им икономики.

Транспортното министерство на Канада съобщи, че през миналата година над 140 кораба с повече от 2 млн. пасажери са посетили местните пристанища.

Правителството ще разреши провеждането на рекреационни плавания и такива с цел наблюдение на китове от 1 юли, но при спазване на стриктни здравни протоколи.

В същото време ще бъдат забранени плаванията със съдове с капацитет за превоз на повече от 12 души в Арктически води до 31 октомври. Това не включва риболовните съдове.

Фериботните плавания няма да бъдат спирани, изтъкват от местното транспортно министерство, но ще се изисква спазването на стриктен здравен протокол, за да се ограничи разпространението на COVID-19 заразата.

Местното законодателство предвижда солени глоби при установени нарушения.

Последни новини

Последни новини

Майор Иван Савов премина в запаса

В Щаба на Военноморските сили, в присъствието на командира на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов, командирите на военни формирования от Варненския гарнизон и личния състав на

По света и у нас

Работодатели и самоосигуряващи се от транспорта могат да получат 290 лв. месечно за запазване на заетостта на…

Работодатели и самоосигуряващи се лица от секторите „Транспорт“, „Хотелиерство и ресторантьорство“ и „Туризъм“, чиито приходи са намалели с не по-малко от 20% за определен период,

Препоръки към българските граждани при пътувания към ЕС от трети страни

Във връзка с продължаващите ограничения при пътуване от трети страни към държави – членки на Европейския съюз, препоръчваме на сънародниците ни, пътуващи от България към страни от

По света и у нас