Морско училище обяви имотен проблем с Лодъчна магазия

В отворено писмо ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ обяви за настъпил проблем с ползването и стопанисването на лодъчната магазия, намираща се в подхода към езерото в стария канал.

Имотът е предоставен за стопанисване на училището през 2016 г. със заповед на военния министър.

След предоставяне на скицата на имота във ВВМУ се установява, че в част от имота (около 350 кв. м.) пребивава физическо лице на име Никола Белев, който ползва имота и за обучение по гребане на състезатели, от името на ЮЛНЦ „Спортен клуб Черно море кану-каяк Варна“, пишат в отворено писмо до кмета и областния управител от училището.

С Белев са проведени серия разговори, с които му е даден срок доброволно да освободи имота, коментират от училището.

От ВВМУ уточняват още, че са предложили на клуба по кану-каяк да се асоциира със спортния клуб на училището. Така тренировките в „неправомерно заетия район“ щели да продължат със същия треньор, а клубът да запази своята идентичност, коментират още от ВВМУ.

Финансовите въпроси и административното и правно уреждане на спортната дейност, ще бъде законосъобразно, а мястото ще бъде ремонтирано и преоборудвано с много по-добри условия за спорт и с добри възможности за участие в състезания“, обясняват предложението си от ВВМУ.

Изглежда обаче то не е прието, а началникът на училището флотилен адмирал Боян Медникаров добавя в писмото: „При възникналата ситуация и в невъзможност да решим сами проблема, сме уведомили Министерството на отбраната и изчакваме решението на министъра на отбраната. Законите на страната не ни дават повече възможности от това, което сме направили досега с нашите идеи и предложения за решаване на възникналия проблем“.

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини

Кап. Христо Христов: Моята нептунова поща още намира получатели по света

Какво го е накарало да използва нептуновата поща, за да хвърли в океана близо 60 стъклени шишета с писма и как  24 години по-късно  му се обаждат чак от Южна Африка, разказва