Родолф Сааде, CMA CGM: Трябва да продължим напред, време е да действаме!

През 2019 г. намалихме общите си емисии на CO2 с 6%. Тези значителни намаления станаха възможни, благодарение на нашата мобилизация, внедрените технологични иновации и подобреното управление на флота. Това каза по време на онлайн-конференцията на ООН – Global Compact, председателят на съвета на директорите и изпълнителен директор на CMA CGM Родолф Сааде, съобщиха пред Maritime.bg от френския конгломерат.

Докато целият свят се бори срещу пандемията на коронавирус COVID-19, Родолф Сааде припомни ангажимента на групата CMA CGM за по-балансирана глобализация, която допринася за икономическото и социалното развитие, като същевременно зачита човечеството и защитава планетата.

Сааде информира, че енергийните доставки за CMA CGM ще включват 10% алтернативни горива до 2023 г.

„Нашата цел е да бъдем въглеродни неутрални до 2050 г. Трябва да продължим напред: време е да действаме!“, коментира още той.

Френският гигант очаква през годината да приеме във флота си нови контейнеровози с капацитет 23 000 TEU, задвижвани с LNG.

„Това показва амбицията ни за енергиен преход в корабоплаването“, коментират от компанията.

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини

Кап. Христо Христов: Моята нептунова поща още намира получатели по света

Какво го е накарало да използва нептуновата поща, за да хвърли в океана близо 60 стъклени шишета с писма и как  24 години по-късно  му се обаждат чак от Южна Африка, разказва