Изтеглиха изведения на плитчина VLOC Stellar Banner

STELLAR BANNER е успешно снет от плитчината, на която бе изведен през февруари след нахлуване на вода на борда. Военноморските сили на Бразилия потвърдиха, че корабът е провлачен на около 60 nm от бреговете на Мараняо.

Maritime.bg припомня, че непосредствено след излизане от терминал на пристанище Понта да Мадейра, Бразилия, STELLAR BANNER подаде сигнал, че на борда нахлува вода. Съдът бе изведен на плитчина, а екипажът му евакуиран.

Корабът се менажира от южнокорейската Polaris Shipping. Друг нейн съд – STELLAR DAISY, потъна през 2017 г., а при инцидента загинаха 22-ма моряци от 24-членния екипаж.

Предстоят инспекции с автономни подводни апарати, информират ВМС на Бразилия. Резултатите от тях ще са основа за бъдещето на кораба. Съд за борба с нефтени разливи е в района, в който се осъществяват инспекциите, добавят от бразилския флот.

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ ПО ТЕМАТА ТУК

Последни новини

Последни новини

Черно море – Бриз: Разрушиха ни 60-годишен мост, който ние сме градили и дейността ни спира

Ръководството на варненския ветроходен клуб "Черно море - Бриз" твърди, че част от 60-годишен мост на брега на езерото е разрушен. Буквално е строшен и целостта му е нарушена.

Лавров: Присъствието на американски кораби в Черно море е придружено от агресивна реторика

Снимката е илюстративна. Американското посолство в Анкара е уведомило Турция за отмяна на преминаването на два кораба от Военноморските сили на САЩ през Босфора към Черно море,