Френска фрегата навлезе в Баренцово море

Фрегата AQUITAINE (D650) на френския военен флот навлезе в акваторията на Баренцово море, съобщи Националният център за отбрана на Русия. От 4 до 8 май в същия район се намираше група кораби на НАТО от САЩ и Великобритания, съпровождани от разузнавателни самолети.

Целта на операцията бе „осигуряване на безопасността на търговия и демонстрация на свободна навигация в сложни условия“.

Отделно американски кораби проведоха с Норвегия учения в Норвежко море. В тях участваха американска ядрена подводница и разузнавателен самолет.

По-късно началникът на Главното оперативно управление на Генщаба генерал Сергей Рудской заяви, че в хода на ученията на корабите от НАТО се обработвали задачи по поразяването на обекти на руска територия и прехващане на руски балистични ракети.

Последни новини

Последни новини

За момента не са установени отклонения в качеството на водата на Черно море край Украйна

Разрушаването на стената на Каховската ВЕЦ на 6 юни 2023 г. заплашва с негативни последици за екосистемата на Черно море. Поради наводняването на крайбрежните зони има голяма

Evil Woman води след първия състезателен ден на Varna Channel Cup, днес яхтите влизат в канала море – езеро

Купата за канала, предлага днес на варненци невероятно зрелище, в което близо 40-те участващи яхти влизат в единствената за България, а и една от малките по света, канални