Ситуацията в САЩ е извън контрол, според 80% от американците

Повечето американци – около 80% – смятат, че ситуацията в САЩ след смъртта на Джордж Флойд в Минеаполис излиза извън контрол. Това показват резултатите от проучване на общественото мнение, публикувано в неделя по поръчка на NBC и The Wall Street Journal.

В същото време 48% от анкетираните привърженици на Републиканската партия заявяват, че са по-притеснени от масовите протести в САЩ, отколкото от обстоятелствата на смъртта на Флойд и полицейското насилие, което е приложено.

Вълната от протести, които бяха придружени от безредици, не се е отразило на нивото на подкрепата към президента на САЩ Доналд Тръмп. Общо 45% от анкетираните одобряват действията му, което е с един процент по-малко, отколкото през април.

42% от анкетираните заявяват, че отново биха подкрепили Тръмп начело на Белия дом, а 49% биха дали вота си за бившия вицепрезидент на САЩ Джоузеф Байдън начело на САЩ.

Проучването е проведено от 28 май до 2 юни. /БГНЕС

Последни новини

Последни новини

За момента не са установени отклонения в качеството на водата на Черно море край Украйна

Разрушаването на стената на Каховската ВЕЦ на 6 юни 2023 г. заплашва с негативни последици за екосистемата на Черно море. Поради наводняването на крайбрежните зони има голяма

Evil Woman води след първия състезателен ден на Varna Channel Cup, днес яхтите влизат в канала море – езеро

Купата за канала, предлага днес на варненци невероятно зрелище, в което близо 40-те участващи яхти влизат в единствената за България, а и една от малките по света, канални