АППД организира конкурс за деца за 29 юни – Международен ден на река Дунав

Снимка: Maritime.bg
Снимка: Maritime.bg

Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на река Дунав“ обявява конкурс за детска творба „Река Дунав през детските очи“ по повод 29 юни – Международен ден на река Дунав.

В конкурса могат да участват деца между 4 и 18 години. Всеки може да изпрати до две творби в два различни раздела – рисунка и фотография.

Успех в конкурса ще имат всички произведения, които са обвързани с темата за река Дунав, значението на плавателния път и дейността на Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на река Дунав“.

„По отношение на начина на работа, децата могат да се чувстват свободни да експериментират с различни техники и материали, а ние ще се радваме да видим река Дунав през техните очи“, коментират от АППД.

Участниците ще бъдат разделени в 3 възрастови категории, като ще бъдат отличени трите най-добри творби във всяка категория.

За рисунка

I-ва категория за деца между 4 – 7 г.

II-ра категория за деца между 8 – 12 г.

За фотография или колаж от снимки

III-та категория за деца между 13 – 18 г.

Участниците могат да изпращат творбите си по електронна поща на agopova.s@appd-bg.org до 22.06.2020 г. включително. Задължително условие е всяка работа да съдържа следната информация – трите имена на автора, години, училище, местожителство.

Имената на победителите ще станат ясни на 29 юни – Международен ден на река Дунав.

Наградите ще бъдат връчени на церемония в двора на Флотската кула. За победителите ще бъдат осигурени грамоти и предметни награди.

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини

Кап. Христо Христов: Моята нептунова поща още намира получатели по света

Какво го е накарало да използва нептуновата поща, за да хвърли в океана близо 60 стъклени шишета с писма и как  24 години по-късно  му се обаждат чак от Южна Африка, разказва