MOT: Моряците достигат предела на силите си

Около 200 000 вече са моряците, очакващи смяна. Държавите трябва да направят необходимото, за да се осигури свободно смяна на членове на корабните екипажи, заявяват от Международната организация на труда (МОТ).

Силите на тези хора са изчерпани, някои от тях се сблъскват с ментални проблеми. Вече 4 месеца не им се осигурява смяна, за да се приберат по домовете си, пише ДПА.

Това е заплаха за здравето на моряците и за сигурността на морския транспорт. Необходима е незабавно осигуряване на адекватни мерки, за да се избегнат нещастни случаи и инциденти, заяви генералният секретар на МОТ Гай Райдър.

Правителствата трябва да включат моряците в категорията служители, чиято работа е неизбежна по време на пандемия, да им позволят да се върнат безопасно по домовете си и да ги заменят с нов екипаж, смята Райдър.

Последни новини

Последни новини

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на

Най-дългата подводница в света застъпва на бойно дежурство, въоръжена с шест подводни дрона

До края на септември се очаква да приключи цикълът изпитания на атомната подводница със специално назначение БЕЛГОРОД (К-329). Тя ще е най-дългата подводна лодка в света със