Съвет на професорите бе учреден в Морско училище

Съвет на професорите към ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ беше учреден на 9 юни 2020 г. Новоучредената структура, с официално наименование Консултативен съвет на професорите във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ (КСП), ще изпълнява функцията на съвещателен орган към Ректора на Висшето училище.

В състава на Съвета влязоха всички професори от морската ни Алма матер, някои от които се включиха онлайн на учредителното заседание. За председател бе избран началникът на ВВМУ – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, а за секретар – проф. д.н. Валери Стоянов.

Целта на КСП е разработване на предложения и становища за подпомагане на дейността на ректорското ръководство, при най-пълноценното използване на експертния потенциал на професорите във ВВМУ.

Основните проблеми, по които ще се произнася Съветът, са: Стратегията за развитие на висшето училище; стратегическите партньорства; академичният профил на Висшето училище; приоритетите за научни изследвания; развитието на академичния състав; развитието на технологичната среда за обучение; проблеми, поставени за разглеждане от Ректора или от членове на КСП, свързани с подготовката на студентите и курсантите във Висшето училище.

Заседанията на КСП ще се свикват от Ректора на Висшето училище и ще се провеждат най-малко веднъж на два месеца или при възникнала необходимост. По някои конкретни проблеми ще се канят и външни експерти със съвещателен глас.

Решенията на Съвета на професорите ще се използват при разработване на предложенията за обсъждане в Академичния съвет на ВВМУ.

Последни новини

Последни новини

Министерски съвет одобри дерогация за закупуване, внос или трансфер по море на суров нефт от Русия

Министерският съвет прие решение, с което одобри предоставянето на възможност Република България да приложи специалната дерогация от член 3м, параграфи 1 и 2 от Регламент на

Държавата да осъществи пълен контрол върху пристанище “Росенец“, настояват от ДПС

Държавата трябва да осъществи пълен контрол върху пристанище "Росенец“. Това заяви пред "Фокус" заместник-председателят на ДПС Йордан Цонев, предаде Дарик. Снимка: Лупа ДПС

Заместник-министър Събев: Повече видимост на български продукти от рибарство и риболов са заложени в новата ПМДРА

Повече видимост на български продукти от рибарство и риболов са заложени в новата Програма за морско дело, рибарство и аквакултури (ПМДРА). Това заяви заместник-министърът на

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент