Военноморски парад в Севастопол и Новоросийск за годишнината от Голямата победа

В Севастопол и Новоросийск повече от десет кораба ще участват във военен парад в чест на годишнината от Голямата победа, който ще се проведе на 24 юни. Това съобщиха на 10 юни от пресслужбата на Черноморския флот, цитирани от ТВ “Звезда”, предаде RB.

“Във водите Севастополския и Цемеския залив на градовете герои Севастопол и Новоросийск ще се проведат паради на Черноморския флот като част от празничните събития, посветени на 75-годишнината от Победата във Великата Отечествена война”, се казва в съобщението.

Гражданите на Севастопол ще видят подводницата “Ростов на Дон”, малките ракетни кораби “Вишни Волочек” и “Ингушетия”, големият десантен кораб “Цезар Куников”, патрулните кораби “Ладний” и “Питливий” и фрегата “Адмирал Есен”, както и граничния патрулен кораб на Граничната служба на ФСБ на Русия.

В Новоросийск в морския парад ще вземат участие малкият противоподводен кораб “Касимов”, морският миночистач “Железняков”, спасителеният буксир “СБ-742”, хидрографският кораб “ГС-402”, както и граничен патрулен кораб на Руската федерална гранична служба.

В чест на 75-годишнината от Победата, на корабите ще бъдат закачени цветни флагове, а празничното осветление ще бъде включено, когато падне мрак. Предната линия на корабите ще се формира до 19 юни.

Малкият ракетен кораб “Ингушетия” е осмият съд от модернизираната серия “Буян-М”, построен за Черноморския флот в зеленодолския завод “Горки”. Той е пуснат на вода на 11 юни 2019 година. В Черноморския флот има още два кораба от проекта “Буян-М” – “Орехово-Зуево” и “Вишни Волочек”.

Последни новини

Последни новини

Румънските морски пристанища обявиха рекорден товарооборот

С 12% повече товари са обработили морските пристанища на Румъния за 2022 г., обявиха от румънската пристанищна администрация. В морските терминали са обработени общо 75,55

Турция започва активна експлоатация на газовите находища в Черно море до края на март

Турската държавна енергийна компания ТПАО обяви, че сондажният кораб Фатих е започнал да извършва нов сондаж в Черно море, предаде ТРТ. „Сондажният кораб Фатих започна

Турските кораби-електроцентрали могат да осигурят енергия за Украйна

Турската Karpowership подписа Меморандум за разбирателство с държавната "Енергийна компания на Украйна" (ЕКУ) за осигуряване на енергийни мощности. Един от дискутираните

Близо 19 млн. тона зърнени товари са изнесени от пристанищата на Украйна

Към 28 януари общият тонаж на зърно и други селскостопански продукти, изнесени от три украински пристанища, е 18 милиона 938 хиляди 131 тона. Общо 1371 кораба са получили

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент