Флотът проведе стрелби с “Рубеж” (видео)

Исторически момент за Военноморските сили. Така определи провежданите стрелби с подвижен брегови ракетен комплекс (ПБРК) “Рубеж” военният министър Красимир Каракачанов.

Снимка: ВМС

Рубеж“ на ВМС порази морската цел, несамоходна мишена, която преди седмици бе предадена на флота от “Терем – КРЗ Флотски арсенал – Варна”.

Видео:

Флотът се справи отлично, без никакви проблеми, каза още Каракачанов, след успешно проведените експериментални практически стрелби.

По думите му подобни стрелби са провеждани за последно преди 18 години. Той изтъкна, че на този етап нищо не налага съкращаване на средствата за модернизация на армията. „Благодарение на средствата, които отделя сегашното правителство, може да се провеждат повече учения, да се ремонтира съществуващата техника и да се закупува нова“, посочи Каракачанов.

„Целият военноморски флот работи за изпълнението на тази задача: Флотилия бойни и спомагателни кораби, навигационно-информационната система, бреговата система за наблюдение. Да благодарим и на Гранична полиция. Това е огромен труд и изразявам своето задоволство, че всичко премина успешно“, заяви и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов след провеждането на експерименталната практическа ракетна стрелба.

Стрелбите на флота са част от поредицата летни учения за повишаване на подготовката на военнослужещите от Българската армия.

Вижте още по темата:

Последни новини

Последни новини

Министерски съвет одобри дерогация за закупуване, внос или трансфер по море на суров нефт от Русия

Министерският съвет прие решение, с което одобри предоставянето на възможност Република България да приложи специалната дерогация от член 3м, параграфи 1 и 2 от Регламент на

Държавата да осъществи пълен контрол върху пристанище “Росенец“, настояват от ДПС

Държавата трябва да осъществи пълен контрол върху пристанище "Росенец“. Това заяви пред "Фокус" заместник-председателят на ДПС Йордан Цонев, предаде Дарик. Снимка: Лупа ДПС

Заместник-министър Събев: Повече видимост на български продукти от рибарство и риболов са заложени в новата ПМДРА

Повече видимост на български продукти от рибарство и риболов са заложени в новата Програма за морско дело, рибарство и аквакултури (ПМДРА). Това заяви заместник-министърът на

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент