Обявиха обществена поръчка за рехабилитация на рибарското пристанище в Несебър

Рехабилитират съществуващото рибарско пристанище „Северна буна – Несебър“. Това става ясно от обществена поръчка на местната община, установи справка на Maritime.bg.

Предстои и изграждане на предпазен вълнолом със сезонен пристан за рибарски плавателни съдове.

Ще се осъществи и обновяване на електрическите и ВиК инсталациите, планира се поставяне на вътрешни за порта плаващи понтони, както и ново навигационно обурдване.

Стойността на проекта е 7 338 421 лв., а цялостната рехабилитация на порта трябва да завърши до 360 дни. Финансирането на проекта е осигурено със средства предоставени по „Програма за морско дело и рибарство 2014 – 2020“.

Рибарско пристанище „Северна буна-Несебър” разполага с достатъчно територия за извършване на пристанищна дейност в съответствие с всички нормативни изисквания. За осигуряване на оптимална защита на пристанищната акватория и за технологично развитие и повишаване качеството на предоставяните пристанищни услуги е необходимо да се изпълнят мероприятия по защита на прилежащата акватория от вълновото въздействие на морето и за удовлетворяване потребността от осигуряване на адекватни условия за осъществяване на риболовна дейност.

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини

Военноморският музей представя изложбата „По пътя към българското Освобождение“ по случай 3 март

В деня на националния празник 3 март Военноморският музей предлага на посетителите си изложба с непоказвани артефакти от своите фондове. Художествени и документални