Обявиха обществена поръчка за рехабилитация на рибарското пристанище в Несебър

Рехабилитират съществуващото рибарско пристанище “Северна буна – Несебър”. Това става ясно от обществена поръчка на местната община, установи справка на Maritime.bg.

Предстои и изграждане на предпазен вълнолом със сезонен пристан за рибарски плавателни съдове.

Ще се осъществи и обновяване на електрическите и ВиК инсталациите, планира се поставяне на вътрешни за порта плаващи понтони, както и ново навигационно обурдване.

Стойността на проекта е 7 338 421 лв., а цялостната рехабилитация на порта трябва да завърши до 360 дни. Финансирането на проекта е осигурено със средства предоставени по „Програма за морско дело и рибарство 2014 – 2020“.

Рибарско пристанище „Северна буна-Несебър” разполага с достатъчно територия за извършване на пристанищна дейност в съответствие с всички нормативни изисквания. За осигуряване на оптимална защита на пристанищната акватория и за технологично развитие и повишаване качеството на предоставяните пристанищни услуги е необходимо да се изпълнят мероприятия по защита на прилежащата акватория от вълновото въздействие на морето и за удовлетворяване потребността от осигуряване на адекватни условия за осъществяване на риболовна дейност.

Последни новини

Последни новини

Адмирал Ефтимов: Военноморските сили успешно изпълниха поставените задачи

„Въпреки сложната международна обстановка и недостатъчната ресурсна осигуреност, както и в условията на конфликта в Украйна, през изтеклата година Военноморските сили успешно

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент