Тръгват преговорите с Lurssen за новите кораби на ВМС

Няма да бъдат съкращавани средствата за отбрана, нито ще има съкращаване на парите за ремонт и модернизация. Това заяви във Варна министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Ако вървим по план и последиците от кризата се развиват нормално, от следващата година ще има 10% увеличение на военнослужещите, а успоредно с това сме предвидили увеличение на средствата за военните училища, защото именно там се създават бъдещите офицери”, добави Каракачанов. Той подчерта, че трябва да се предлагат максимално добри условия за подготовка.

На 16-ти започват преговорите за нови кораби, флотът ни го заслужава. Преговорите с немската фирма са отложени заради коронавируса, отбеляза министърът.

Каракачанов каза още, че проектът за ремонта на Су-125 върви успешно, очаква се само един месец закъснение. „Вместо в края на юли първият самолет ще се върне в края на август на собствен ход. И от края на август – 8 такива всеки месец. Докато не превъоръжим авиацията с нови изтребители не можем да се лишим от услугите на МиГ-29. Търсим всякакви алтернативи и няма да позволим авиацията да бъде приземена, категоричен е министърът.

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини

Военноморският музей представя изложбата „По пътя към българското Освобождение“ по случай 3 март

В деня на националния празник 3 март Военноморският музей предлага на посетителите си изложба с непоказвани артефакти от своите фондове. Художествени и документални