Тръгват преговорите с Lurssen за новите кораби на ВМС

Няма да бъдат съкращавани средствата за отбрана, нито ще има съкращаване на парите за ремонт и модернизация. Това заяви във Варна министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Ако вървим по план и последиците от кризата се развиват нормално, от следващата година ще има 10% увеличение на военнослужещите, а успоредно с това сме предвидили увеличение на средствата за военните училища, защото именно там се създават бъдещите офицери”, добави Каракачанов. Той подчерта, че трябва да се предлагат максимално добри условия за подготовка.

На 16-ти започват преговорите за нови кораби, флотът ни го заслужава. Преговорите с немската фирма са отложени заради коронавируса, отбеляза министърът.

Каракачанов каза още, че проектът за ремонта на Су-125 върви успешно, очаква се само един месец закъснение. „Вместо в края на юли първият самолет ще се върне в края на август на собствен ход. И от края на август – 8 такива всеки месец. Докато не превъоръжим авиацията с нови изтребители не можем да се лишим от услугите на МиГ-29. Търсим всякакви алтернативи и няма да позволим авиацията да бъде приземена, категоричен е министърът.

Последни новини

Последни новини

Променени тарифи за пристанищните такси създадоха напрежение в морската индустрия

Без нужното обществено обсъждане е изменена тарифата за събираните такси от Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура". Това пише в писмо до транспортния министър

Варненска морска гимназия „Св. Н. Чудотворец“ отбелязва 75 години от създаването си

Варненска морска гимназия "Свети Николай Чудотворец" ще отбележи своята 75-а годишнина. В своята 75-годишна история училището се е утвърдило като лидер в обучението на