Организация се извини за критики към ITF, свързани със смените на моряци

Сдружение „Human Rights at Sea“ (HRAS) поднесе извинения за обявената по-рано през седмицата позиция против по-крайните призиви на Международната федерация на транспортните работници (ITF) към моряците, които с месеци са оставени без смени.

Снимка: Yeni Safak
Снимка: Yeni Safak

Неправителствената организация HRAS обяви в съобщение до медиите, което бе разпространено и от някои български сайтове, че позицията на ITF е „безотговорна“ и застрашава глобалните вериги на доставки.

Последва невиждана вълна от негативни коментари срещу HRAS, в които обаче не се включи пряко ITF.

Базираното във Великобритания сдружение HRAS в крайна сметка бе принудено да поднесе извинение „за критичния тон“, докато над 200 000 души все още са блокирани на море, влизайки в обяснителен режим за своята дейност и организационна цел.

Наскоро генсекът на ITF призна официално, че е „впечатлен от невижданата колаборация през последните 27 години между организации от сектора, които все още не откриват правилните хора, които да вземат спешни мерки за смените на моряци“.

Вижте още тук:

ITF: моряците изпълниха много повече от своята мисия в тази пандемия. Стига толкова!

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини

Военноморският музей представя изложбата „По пътя към българското Освобождение“ по случай 3 март

В деня на националния празник 3 март Военноморският музей предлага на посетителите си изложба с непоказвани артефакти от своите фондове. Художествени и документални