Награда за Конгресния център на Морска гара – Бургас

Новопостроеният от Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ Конгресен център на Пристанище Бургас получи признанието на изявени експерти в областта на строителството и архитектурата още преди официално да е отворил врати.

Атрактивната сграда донесе на ДППИ втора награда в категория „Бизнес строителство“. Националните награди за строителство и инвестиции се проведоха на 19 юни 2020 г. в София по време на Бала на строителите и архитектите.

Снимка: ДППИ

Конгресен център – Бургас е поредното допълнение към модерната визия на отворената пристанищна зона в Бургас. Сградата на шест нива е по проект на архитектурно студио АТМ с водещ проектант арх. Ивайло Мишев.

Разположена е в северната част на източния вълнолом на Пристанищен терминал Бургас – Изток. Тя може да се използва целогодишно като място за провеждане на световни и национални конференции, конгреси, изложения, концерти и различни образователни събития.

Конгресният център разполага с две зали. Едната е с капацитет до 550 места и е оборудвана с най-висок клас аудио-визуална техника и сценично осветление. Втората зала е с капацитет до 250 места. С изграждането на Конгресния център град Бургас има възможност да бъде домакин на важни международни събития, надграждайки модерния си облик на динамично развиващ се пристанищен град.

Конкурсът популяризира най-добрите практики в строителството и архитектурата и отличава най-ярките и заслужили представители на строителния сектор. Журито е съставено от международно признати експерти в областта, както и от журналисти, които отговарят за ресор строителство. Сред критериите за оценяване са добра локация, използване на съвременни материали и технологии при реализация на проекта, приложени иновации, принос към външната среда и др.

Maritime.bg припомня, че бе избран победител за визията на бъдещия вторичен градски център в Бургас, разположи на площ от 16 000 кв. м. в очакваната разширена пристанищна зона на морския град.

Вижте още тук:

Как ще изглежда разширената свободна пристанищна зона в Бургас

Последни новини

Последни новини

Не са извършени подробни изследвания преди строителството на „Карантината“ във Варна

Не са извършвани изследвания за по-детайлна и надеждна оценка при строителството на рибарско пританище Карантината за установяване ефекта на наносния транспорт, ерозионните и