Откриват национален форум „Ветроходство в Черно море”

За втора поредна година предстои едно уникално събитие във Варна с нова дата:  27 юни 2020 г. (събота), когато ще се проведе Национален форум  „Ветроходство в Черно море” в зала АУЛА на Икономически университет-Варна от 13:00 до 18:00 ч.

Форумът е насочен към широката публика и е подходящ за всички, като акцентът тази година е морската култура сред младите и възможностите на ветроходството като спорт, професия, хоби, терапия и екологично плаване в Черно море. 

Новото тази година е, че лекторите ще обсъждат морски теми в пет дискусионни панели, сред които изявени ветроходци и собственици на ветроходни яхти от Варна, Бургас, Балчик и Созопол; организаторите на регати за килови яхти в България; журито от конкурса за есе на тема „Морска култура – какво е това?“. Специални гост-лектори са ръководните представители на ДП „Пристанищна инфраструктура“ (А. Забуртов), ИА Морска администрация (Ж. Петров) и „Пристанище Варна“ ЕАД (Т. Тодоров). За официалното откриване на Форума е поканен кметът на Варна – Иван Портних. 

Ветроходна академия Кор Кароли кани всички любители на морето да присъстват на Форума, а освен, че ще имат възможност да задават въпроси и разговарят с лекторите, могат да участват в жребий за ваучер-подарък „Ветроходен курс”, като се регистрират на сайта, от където и да получат повече информация за пълната програма на Форума: www.corcarolisailing.org/forum_2020 . Входът е свободен! 

По време на Форумa строго ще се спазват всички противоепидемични мерки, като публиката ще бъде до 50% от капацитета на Аулата и спазване на отстояние от 1,5 м на човек, както и няма да бъдат допускани хора без маски или предпазни шлемове.  

Второто издание на Национален форум „ВЕТРОХОДСТВО В ЧЕРНО МОРЕ” се организира от ВЕТРОХОДНА АКАДЕМИЯ КОР КАРОЛИ, в партньорство с Иконoмически университет – Варна, ДП „ПРИСТАНИЩНА ИНФРАСТРУКТУРА, MUSSALA-застрахователен брокер, Хотел и казино „ЧЕРНО МОРЕ“, MY POS, TOTAL E&P BULGARIA BV, IV Ceilings, Bon Marine, БЛЕК СИЙ ЯХТИНГ и Сдружение „За интелигентен растеж“.

Всяка година Форумът ще се провежда в различни градове, а в настоящата 2020 г. започва от Варна по повод честванията на 100 години от създаването на Икономически университет – Варна, като следващите години ще бъде в Бургас и София. 

Последни новини

Последни новини

Доставяме високоспециализирани средства за отстраняване на експлоатационни и аварийни замърсявания

Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ (ДППИ) е в процес на доставка на съоръжения за приемане на отпадъци – резултат от корабоплавателната дейност, както и на