Адв. Владимиров: Случаят BADR се развива в интерес на България

Случаят с танкера BADR се развива неизгодно за някои хора, но нещата се случват в интерес на България, за да не изгуби международния си авторитет. Заседанията се движат в правилна посока и са към своя край, истината и законът ще възтържествуват. Това коментира пред БНР адвокатът по морско право Владимир Владимиров, по повод излезли в публичното пространство чатове в телефона на бизнесмена Пламен Бобоков с президентския съветник Пламен Узунов за танкера BADR. Според него тази кореспонденция е в страни от темата. 

Снимка: Kozanitis Leonardos

Налице е объркване, надявам се неволно. Твърди се, че танкерът BADR е под либерийски флаг, няма как това да е така. Твърди се, че спорът за този кораб е обсъждан с дълг на либийската държава към България, това не е така“. 

По думите на Владимиров корабът се е превърнал в символ на това, че администрацията, която се занимава с морското корабоплаване, не винаги е на своето място и не винаги успява да прецени как се развива собствеността върху един плавателен съд. Това е поредният опит за придобиване на активи по съмнителен начин, който да бъде замаскиран с действия от частно-правен спор, тогава защо се забърква дългът на Либия спрямо България, което е публично-правен спор.

В предаването „12+3“ адвокат Владимиров допълни:

„Налице са много неизправни документи, свързани с опитите на други фирми да регистрират кораба под чужд флаг, да регистрират мнима собственост. Това нашите съдилища вече са преценили като невъзможно“.

Според адвоката е неуместно някои хора да целят възмездие, свързано с този танкер. Той подчерта, че това няма как да е свързано и с отношенията между България и Либия.

Всичко по темата:

Сагата с либийския танкер в Бургас

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини

Кап. Христо Христов: Моята нептунова поща още намира получатели по света

Какво го е накарало да използва нептуновата поща, за да хвърли в океана близо 60 стъклени шишета с писма и как  24 години по-късно  му се обаждат чак от Южна Африка, разказва