Развяха трибагреника от лодки в марината на сараите

Българският трибагреник бе вдигнат на борда на лодки в лимана на марината към сградата, известна в публичното пространство като „летен сарай“ на Ахмед Доган, почетен председател на Движението за права и свободи.

Достъпът до района бе разрешен вчера, а по-рано през деня стана ясно, че е ограничен за плаване, заставане на котва и водолазни дейности. Последваха изказвания на премиера Бойко Борисов, президента Румен Радев, след които дойде оставката на шефа на НСО ген. Красимир Станчев. Стана ясно, че именно НСО е изискала обособяване на акватория, забранена за плаване, в която попада сараят.

Днес органите на МВР не допуснаха гражданите, събрали се на пътя, водещ до сградата по сушата в лесопарк „Росенец“. Полицията обаче разреши на голям брой симпатизанти на ДПС да достигнат близо до сарая.

Ограничения за гражданите, желаещи да достигнат района по море не бяха наложени, най-малко 10 лодки успешно достигнаха лимана на сарая към 1100 ч., а към района се движат поне още толкова.

Гражданите, участващи в инициативата на брега, решиха да изместят своя протест пред сградата на Община Бургас, но по-късно успяха да достигнат до самия плаж, намиращ се в непосредствена близост до нефтения терминал „Росенец“.

Вижте още:

Карадайъ: Напуснете, намирате се в акваторията на частно пристанище

Протест край пристанище Росенец, гражданите достигнаха плажа (на живо)

Видео:

Тема в развитие:

Отпадна забраната за плаване до сараите, шефът на НСО подаде оставка

Последни новини

Последни новини

Кап. Александър Калчев, БМФ: Строим агресивно нови кораби, планираме влизане на нови пазари

К.д.п. Александър Калчев е роден на 11 юни 1975 г. във Варна. От най-ранна детска възраст започва активно да се занимава с ветроходен спорт, а по-късно завършва с отличие