13 държави полагат общи усилия за улесняване смените на моряци

Великобритания организира първата международна среща на високо равнище, свързана със смените на корабните екипажи, провела се през изминалата седмица. Това съобщи пред Maritime.bg Маги Шелдън от Департамента по транспорт на Обединеното кралство.

Норвегия, Дания, Франция, Нидерландия, Сингапур, Индонезия, Саудитска Арабия, Обединени арабски емирства, Гърция, Филипините, САЩ и Великобритания приеха за необходимо моряците да бъдат обявени за ключови работници.

Одобрени са нови международни мерки, които да осигурят свободно преминаване през границите за моряци и работещите в морската индустрия. Възприета е спешната необходимост от увеличаване броя на международните полети, спомагащи за извършване смените на моряци.

Изказванията по време на Международната морска среща на върха бяха в светлината на вече известните позиции на Международната морска организация и десетките неправителствени организации от сектора.

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини

Кап. Христо Христов: Моята нептунова поща още намира получатели по света

Какво го е накарало да използва нептуновата поща, за да хвърли в океана близо 60 стъклени шишета с писма и как  24 години по-късно  му се обаждат чак от Южна Африка, разказва