13 държави полагат общи усилия за улесняване смените на моряци

Великобритания организира първата международна среща на високо равнище, свързана със смените на корабните екипажи, провела се през изминалата седмица. Това съобщи пред Maritime.bg Маги Шелдън от Департамента по транспорт на Обединеното кралство.

Норвегия, Дания, Франция, Нидерландия, Сингапур, Индонезия, Саудитска Арабия, Обединени арабски емирства, Гърция, Филипините, САЩ и Великобритания приеха за необходимо моряците да бъдат обявени за ключови работници.

Одобрени са нови международни мерки, които да осигурят свободно преминаване през границите за моряци и работещите в морската индустрия. Възприета е спешната необходимост от увеличаване броя на международните полети, спомагащи за извършване смените на моряци.

Изказванията по време на Международната морска среща на върха бяха в светлината на вече известните позиции на Международната морска организация и десетките неправителствени организации от сектора.

Последни новини

Последни новини

Секретен доклад във Великобритания: 55 китайски подводничари загинаха при инцидент

Най-малко 55 китайски подводничари са загинали на борда на подводница, твърдят медии във Великобритания, които цитират секретен доклад на Кралските Военноморски сили.

Бургас посреща MedCruise

Бургас ще бъде домакин на 63-та Генерална асамблея на Асоциацията на средиземноморските круизни пристанища – MedCruise. Асамблеята ще се проведе в периода 10 - 13 октомври

ДФЗ изплати над 2,7 млн. лева на бенефициери по Програмата за морско дело и рибарство 2014–2020

Държавен фонд „Земеделие“ – Разплащателна агенция (ДФЗ – РА) изплати през септември 2 702 599,59  лв. на бенефициери по Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020.