40 души пострадаха при пожара на боен кораб в САЩ

Хоспитализирани са 21 души след взрива и пожара на борда на американския боен кораб USS BONHOMME RICHARD във военноморската база в Сан Диего. Огънят избухна в 0830 ч. местно време, а в овладяването му са активирани десетки огнеборци от бреговите служби, както и няколко противопожарни съда от базата на американския флот.

17 са моряците, пострадали при пожара. Те, заедно с други четирима цивилни, са настанени за лечение в местни болници, но без опасност за живота.

19 огнеборци са пострадали леко в борбата с огъня на борда на кораба.

Още по темата:

На борда на кораба е имало около 160 души, когато избухва пожарът. От командването на флота съобщават, че вече е започнало разследване, което следва да установи причините, довели до пожара.

На борда на USS BONHOMME RICHARD са извършвани ремонтни дейности.

Двата кораба, намирали се в непосредства близост до горящия десантен съд – USS FITZGERALD и USS RUSSELL, са застанали на други места в базата.

Пренасочват се противопожарни екипи от бреговите служби, както и от екипажите на съседни кораби.

Борбата с огъня продължава.

Последни новини

Последни новини

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на

Най-дългата подводница в света застъпва на бойно дежурство, въоръжена с шест подводни дрона

До края на септември се очаква да приключи цикълът изпитания на атомната подводница със специално назначение БЕЛГОРОД (К-329). Тя ще е най-дългата подводна лодка в света със