40 души пострадаха при пожара на боен кораб в САЩ

Хоспитализирани са 21 души след взрива и пожара на борда на американския боен кораб USS BONHOMME RICHARD във военноморската база в Сан Диего. Огънят избухна в 0830 ч. местно време, а в овладяването му са активирани десетки огнеборци от бреговите служби, както и няколко противопожарни съда от базата на американския флот.

17 са моряците, пострадали при пожара. Те, заедно с други четирима цивилни, са настанени за лечение в местни болници, но без опасност за живота.

19 огнеборци са пострадали леко в борбата с огъня на борда на кораба.

Още по темата:

На борда на кораба е имало около 160 души, когато избухва пожарът. От командването на флота съобщават, че вече е започнало разследване, което следва да установи причините, довели до пожара.

На борда на USS BONHOMME RICHARD са извършвани ремонтни дейности.

Двата кораба, намирали се в непосредства близост до горящия десантен съд – USS FITZGERALD и USS RUSSELL, са застанали на други места в базата.

Пренасочват се противопожарни екипи от бреговите служби, както и от екипажите на съседни кораби.

Борбата с огъня продължава.

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на