„Помогнете ни. Нямаме храна. Нямаме заплати“

„Помогнете ни. Нямаме храна. Нямаме заплати“. Този призив изписаха с боя моряците от 12-членния екипаж на построения през 1985 г. танкер VIET TIN 01 (IMO: 8508838), плаващ под флага на Социалистическа република Виетнам. Мъжете се блокирани на кораба от месец март, а съдът се намира край Телук Рамуния, Малайзия.

Вестник „The Star“ твърди, че посланикът на социалистическата република е информиран за случая с изоставените моряци и работи за съдействие.

Моряшкият синдикат NUSPM разпространи снимка на кораба в социалните мрежи, на която се вижда надписът на борда му с допълнение, че

„условията на кораба са плачевни“.

Синдикатът заявява още, че горивото на кораба е към привършване, а в най-скоро време моряците ще останат и без електрическо захранване. NUSPM правят опити за връзка с корабособственика, междувременно е осигурил ограничени хранителни провизии за 12-членния екипаж – предимно ориз и сухи храни.

Посолството на социалистическата република заявява, че към момента не може да репатрира моряците, тъй като няма полети. Мъжете не са получавали заплати, а средства за провизии са осигурени еднократно от посолството.

Последни новини

Последни новини

Кап. Александър Калчев, БМФ: Строим агресивно нови кораби, планираме влизане на нови пазари

К.д.п. Александър Калчев е роден на 11 юни 1975 г. във Варна. От най-ранна детска възраст започва активно да се занимава с ветроходен спорт, а по-късно завършва с отличие