Малко над 1,9 млн. лева за доставката на старите холандски минни ловци до България

1 905 000 лв. е цената без ДДС, предложена от обединение „Бон марин – Сплийтхоффс груп“ за транспортиране от Нидерландия на двата изведени от експлоатация минни ловци, които бяха закупени за нуждите на Военноморските сили за 2 млн. евро. Това става ясно от публикувани от военното министерство протоколи от преговорите с обединението, класирано на първо място в процедурата за транспорт с тежковоз на 30-годишните холандски минни ловци, установи справка на Maritime.bg.

От протоколите става ясно, че класираното на второ място обединение – Космос – САЛ Хеви Лифт, дава ценово предложение за доставка на корабите в размер на 1 912 500 лв.

В сайта на военното ведомство все още няма информация за сключен договор за доставката, но според условията по предварителния такъв – корабите трябва да бъдат превозени до 60 дни от пристанище Дер Хелдер до Варна.

Очакват оферти от Бонмарин и Космос за доставката на минните ловци от Нидерландия

2 млн. лева за доставката на старите холандски минни ловци

Минните ловци, които купуваме са изведени от експлоатация през 2011 г., търсим и подводница

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на