Малко над 1,9 млн. лева за доставката на старите холандски минни ловци до България

1 905 000 лв. е цената без ДДС, предложена от обединение “Бон марин – Сплийтхоффс груп” за транспортиране от Нидерландия на двата изведени от експлоатация минни ловци, които бяха закупени за нуждите на Военноморските сили за 2 млн. евро. Това става ясно от публикувани от военното министерство протоколи от преговорите с обединението, класирано на първо място в процедурата за транспорт с тежковоз на 30-годишните холандски минни ловци, установи справка на Maritime.bg.

От протоколите става ясно, че класираното на второ място обединение – Космос – САЛ Хеви Лифт, дава ценово предложение за доставка на корабите в размер на 1 912 500 лв.

В сайта на военното ведомство все още няма информация за сключен договор за доставката, но според условията по предварителния такъв – корабите трябва да бъдат превозени до 60 дни от пристанище Дер Хелдер до Варна.

Очакват оферти от Бонмарин и Космос за доставката на минните ловци от Нидерландия

2 млн. лева за доставката на старите холандски минни ловци

Минните ловци, които купуваме са изведени от експлоатация през 2011 г., търсим и подводница

Последни новини

Последни новини

Над 2800 руски кораби не могат да посещават пристанища в ЕС

Европейският съюз затвори своите пристанища за целия търговски флот на Русия, състоящ се от над 2800 плавателни съда. Мярката обаче не засяга плавателни съдове, превозващи:

Новата техника на АППД осигурява целогодишно корабоплаването по река Дунав

Специализирана техника, осигурена с европейско финансиране по Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура", вече се грижи за целогодишното използване на река

Подобряване на условията за корабоплаване по р. Дунав обсъдиха премиерите на България и Румъния

Транспортната свързаност между България и Румъния беше във фокуса на разговора на министър-председателя Гълъб Донев с румънския му колега Николае Чука. Във

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент