Русия полага усилия за освобождаване на отвлечения екипаж

Руското външно министерство полага усилия за освобождаване на отвлечените моряци от екипажа на CURACAO TRADER. Това съобщават от ведомството на Мария Захарова, предаде ТАСС. Русия потвърди, че повече от половината отвлечени моряци са граждани на федерацията.

Снимката е илюстративна, .net
Снимката е илюстративна, .net

Maritime.bg припомня, че през миналата седмица във водите на Гвинейския залив въоръжена пиратска група атакува плаващия под флага на Либерия химикаловоз CURACAO TRADER (IMO: 9340908). Първоначално бе съобщено, че са отвлечени 15 души от екипажа на построения през 2007 г. плавателен съд. По-късно стана ясно, че похитените са тринадесет.

“Руските посолства в Абуджа и Котону са в постоянен контакт със съответните агенции в Нигерия и Бенин, както и с представители на корабособственика. Не се пестят усилия за локализиране на отвлечените руснаци и освобождаването им”, каза Захарова.

Нападението срещу CURACAO TRADER бе осъществено на около 244 nm южно от Котону. Това е пиратският инцидент, докладван на най-голяма далечина от местните брегове до момента.

Още по темата:

Последни новини

Последни новини

В Морско училище представиха нова специалност – „Национална и регионална морска сигурност“

Новата специалност във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – „Национална и регионална морска сигурност“, бе представена официално пред военнослужещи, цивилни и курсанти и студенти.

Виждали ли сте потъналите кораби във Варненското езеро? Община Варна сега разбра за тях, плаща 30 хил. лева за огледи

Община Варна се готви да плати малко над 29 хил. лева на частни фирми, които сами предлагат обследване на потънали кораби във водите на Варненското езеро, макар пълна информация

Модерна рибовъдна ферма създадоха по Програмата за морско дело и рибарство в язовир „Клокотница“

От традиционно рибно стопанство, каквото представляват всички зарибени вътрешни водоеми, наемателят на язовир „Клокотница“, „Водно строителство - Хасково“ АД, успява да създаде и

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент