Продължава участието на корвета „Бодри“ в учение „Sea Breeze 2020“ край Украйна

Корвета „Бодри” от състава на българските Военноморски сили, с командир капитан III ранг Николай Викторов продължава участието си в американо – украинското учение с международно участие “SEA BREEZE 2020”.

Снимка: ВМС

Екипажът на корветата участва в сериалите изпълнявани на море от 20 юли до 25 юли 2020 година, както и в сериали изпълнявани в пристанище Одеса на 25 и 26 юли 2020 година.

В учението участват кораби от ВМС на САЩ, Румъния, Турция, Украйна, Франция, Испания и Грузия. Целта на учението е да се повиши нивото на оперативната съвместимост и подготовката на личния състав при прилагане на процедури по време на плаване в състава на многонационални съединения.

Корабът ще се завърне в Р България на 27 юли 2020 г., информират от ВМС.

Последни новини

Последни новини

Военнослужещи почистиха и боядисаха експонати на Военноморския музей

Военнослужещи от Инженерно-сапьорна рота, в.ф. 34410 и Хидрографска служба, в.ф. 26870 към Военноморските сили участваха във възстановяване на експонати във Военноморския музей.

Завърши водолазното учение на Военноморските сили с международно участие „Тритон 2023” 

Завърши водолазното учение на Военноморските сили на Република България с международно участие „ТРИТОН 2023”. To се проведе за трета поредна година и е резултат от

От началото на войната в Украйна българските Военноморски сили са унищожили четири дрейфащи мини в наши води

От началото на военния конфликт в Украйна българските Военноморски сили са унищожили четири дрейфащи мини в наши води, каза днес пред журналисти командирът на ВМС