Флотът: Информацията за инцидент с корвета „Бодри“ не отговаря на истината

Информацията за инцидент с корвета БОДРИ (б.н. 14) не отговаря на истината. Това съобщиха официално от пресслужбата на Военноморските сили пред Maritime.bg по повод информация, разпространена вчера в украински медии. Припомняме, че по-рано в телефонен разговор от пресцентъра на флотa коментираха, че такава информация не е постъпвала.

Снимка: Военноморски сили

„Информацията за инцидент с корвета „Бодри” от състава на българските Военноморски сили, и кораб на Руската федерация по време на американо-украинското учение с международно участие “SEA BREEZE 2020” 

не отговаря на истината.

Екипажът на корветата продължава участието си в сериалите изпълнявани на море до 25 юли 2020 година, както и в сериалите в пристанище Одеса на 25 и 26 юли 2020 година. Корабът ще се завърне в България на 27 юли 2020 г.“, съобщиха от флота.

В „SEA BREEZE 2020“ участват и кораби от ВМС на САЩ, Румъния, Турция, Украйна, Франция, Испания и Грузия. Целта на учението е да се повиши нивото на оперативната съвместимост и подготовката на личния състав при прилагане на процедури по време на плаване в състава на многонационални съединения.

Българският кораб ще се завърне в България на 27 юли 2020 г.

Последни новини

Последни новини

Кап. Александър Калчев, БМФ: Строим агресивно нови кораби, планираме влизане на нови пазари

К.д.п. Александър Калчев е роден на 11 юни 1975 г. във Варна. От най-ранна детска възраст започва активно да се занимава с ветроходен спорт, а по-късно завършва с отличие