Излезе “Помагало по ветроходство за деца”

Помагало “предназначено за начинаещи и напреднали ветроходци” се появи на пазара.

“Помагало по ветроходство за деца” запознава малките (и по-големи) ветроходци с основни положения в Състезателните Правила на ISAF – Част 1 “Основни правила”, Част 2 “При среща на лодки”, Част 3 “Провеждане на състезание”, “Състезателни сигнали” и Част 4.

Съставител на помагалото е дългогодишният треньор по ветроходство Петър Енчев, рецензент – международният съдия по ветроходство Георги Паунов-Джони. На втора корица са показани най-разпространените морски възли, често намиращи приложение във ветроходство.

Издател е “Пасат прес“, засега книгата може да се купи от магазин Yacht office, намиращ се до яхт клуб “Капитан Г. Георгиев-Порт Варна”.

maritime.port.bg – Спорт

Последни новини

Последни новини

“Многократни проверки за сигурност” бавят отплаването на кораб “Св. Св. Кирил и Методий”

"Многократни проверки за сигурност" са причина за забавянето на очакваното отплаване на научно-изследователския кораб "Св. Св. Кирил и Методий". Това твърди проф. Христо

Китай прие пореден нов боен кораб

Нов тежък разрушител – „Аншан“, е постигнал оперативна способност след изпитания, и е готов за плавания в далечни води, съобщи Централната китайска телевизия (ССТV), предаде

Русия бави обработката на кораби по зърнения коридор в Черно море, твърди Украйна

Руската страна умишлено забавя проверката на кораби с украинско зърно от Съвместния координационен център (СКЦ) по инициативата "Черноморско зърно", като по този начин

Кап. Димитър Димитров: Най-авторитетният форум на CESMA ще се проведе във Варна догодина

Как и с какви очаквания българските моряци посрещат своя професионален празник, Никулден, на този обичаен и винаги актуален въпрос, търсим отговор в нашия разговор с с к.д.п.

В Морско училище представиха нова специалност – „Национална и регионална морска сигурност“

Новата специалност във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – „Национална и регионална морска сигурност“, бе представена официално пред военнослужещи, цивилни и курсанти и студенти.

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент