Румънска корабостроителница строи маневрен кораб, шалан и понтон за АППД

Румънската корабостроителница ATG Гюргево ще строи маневрен кораб, шалан и понтон за нуждите на ИА „Проучване и поддържане на река Дунав“.

Корабостроителницата спечели обявената обществена поръчка след като предложи цена от 5 404 000 лева без ДДС за манервения кораб, 1 954 000 лева без ДДС за несамоходен шалан и 2 345 000 лева без ДДС за понтон.

Новата техника трябва да бъде доставена в Русе до втората половина на следващата година. Плавателните съдове се доставят в рамките на проект „Модернизация и оптимизация на дейностите по рехабилитация на корабоплавателния път в общия българо-румънски участък на река Дунав“, по който Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на река Дунав“ е бенефициент.

Вижте още:

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на