Военноморският музей откри изложбата „Море и брегове“

Днес, в зала „Морски сговор“ на Военноморския музей, беше представена на варненската публика изложбата „Море и брегове“. Тя включва живописни творби, чиито автори, вдъхновени от морския дух на Балчик, пресъздават своите преживявания и разкриват различните ракурси в красотата на морския бряг.

Снимка: ВММ

 Картините са част от фонда на Градската художествена галерия в Балчик, филиал на Историческия музей.

На откриването присъстваха Коста Базитов, заместник-кмет на град Варна, флотилен адмирал Георги Пенев, заместник-командир на Военноморските сили, Радостина Енчева, директор на Историческия музей – Балчик, представители на други музеи и галерии.

Изложбата може да бъде разгледана до 6 септември 2020 г.

Последни новини

Последни новини

Finn Devoti Cup остана във Варна, силно общинско присъствие на финалната церемония

Състезателят на МК Одесос Варна Владимир Стасюк спечели по драматичен начин първото издание на ветроходната Finn Devoti Cup във Варна. Украинецът, който от няколко сезона се

Военнослужещи почистиха и боядисаха експонати на Военноморския музей

Военнослужещи от Инженерно-сапьорна рота, в.ф. 34410 и Хидрографска служба, в.ф. 26870 към Военноморските сили участваха във възстановяване на експонати във Военноморския музей.

Завърши водолазното учение на Военноморските сили с международно участие „Тритон 2023” 

Завърши водолазното учение на Военноморските сили на Република България с международно участие „ТРИТОН 2023”. To се проведе за трета поредна година и е резултат от