Към Варна плава ирански кораб в списъка за санкции на САЩ

Контейнеровоз ARTENOS (IMO: 9283021), собственост на базирана в Техеран компания, плава с направление към Варна, установи справка на Maritime.bg. В момента построеният през 2004 г. плавателен съд с капацитет 2 478 TEU се намира във водите на Средиземно море.

 Чури Ринсън | Unsplash, илюстративно изображение

Плавателният съд е собственост на базираната в Иран „Mosakhar Darya Shipping“, според базата данни на система Equasis.

Проверка на Maritime.bg установи, че фирмата-собственик на кораба е вписана в специалния списък на Министерство на финансите на САЩ за физически и юридически лица, на които щатите налагат санкции.

За „Mosakhar Darya Shipping“ е записано, че попада под ударите на второстепенни санкции, свързани с Ислямска република Иран.

Последно по темата:

Последни новини

Последни новини

Finn Devoti Cup остана във Варна, силно общинско присъствие на финалната церемония

Състезателят на МК Одесос Варна Владимир Стасюк спечели по драматичен начин първото издание на ветроходната Finn Devoti Cup във Варна. Украинецът, който от няколко сезона се

Военнослужещи почистиха и боядисаха експонати на Военноморския музей

Военнослужещи от Инженерно-сапьорна рота, в.ф. 34410 и Хидрографска служба, в.ф. 26870 към Военноморските сили участваха във възстановяване на експонати във Военноморския музей.

Завърши водолазното учение на Военноморските сили с международно участие „Тритон 2023” 

Завърши водолазното учение на Военноморските сили на Република България с международно участие „ТРИТОН 2023”. To се проведе за трета поредна година и е резултат от