Как върви сезонът за казината по Черноморието

Тази година станахме свидетели на редица промени във всекидневния живот, които в последствие се отразиха и върху туристическия бранш. Туристическият бранш отбелязва много сериозни спадове и липсата на туристи със сигурност носи осезаемата разлика, но покрай тези драстични промени можем да забележим и други отразени спадове – тези в хазартната индустрия. Родното Черноморие може да се похвали със сериозен брой казина, които всяка година привличат вниманието на туристите и почитателите на разнообразните игри. 

Снимка: Michał Parzuchowski | Unsplash

За мнозина може да се струва пресилено, но пристигащите гости често определят големите курортни градове като компактна форма на хазартни гиганти като Монако. Разбира се, докато жителите на този град нямат право да посещават обектите, у дома всеки може да опита късмета си и да се наслади на големите предизвикателства. Нека не забравяме, че някои по-сериозни покер турнири се провеждат именно на територията на родните казина. 

С налагането на някои по-особени мерки можем да забележим, че потокът от чуждестранни туристи се редуцира значително. Липсата на хора и най-вече на играчи създаде особени трудности, но докато наземните обекти значително изостават, онлайн казината демонстрират ръст в регистрациите на играчи. 

Причината е очевидна, когато един играч няма възможност да посети своето любимо заведение и да се забавлява, той ще намери адекватна алтернатива. И макар онлайн предложенията да се различават до някаква степен от истинските предизвикателства, основната форма на забавление е запазена. Мнозина се възползваха от интернет възможностите и се адаптираха бързо към новите по-специфични условия, с чиято помощ редица бизнеси продължиха своята работа.

Оказа се, че точно с този мотив и играчите пренасочиха вниманието си към алтернативната версия за забавление. Говорейки за алтернативи, трябва да признаем, че онлайн версията не е заместител, а добро допълнение за играчи, които нямат възможност да посещават обектите, понякога просто липсват такива в града им. Отварянето им е значително по-трудно и обвързано с покриването на редица изисквания от регулаторите. 

Честата практика ни показва, че за някои брандове предпочитат да насочат инвестицията към онлайн платформите. Можем да обърнем внимание, че за момента Bet365 имат онлайн казино, но не и физически обекти. Това по никакъв начин не пречи на почитателите да се включват в престижни онлайн турнири, да бъдат част от престижно покер общество или просто да се насладят на качествена игра. Впрочем това е една от опциите, които до голяма степен пресъздава присъствието им в истински обект, но с тази подробност, че играта може да се проведе изцяло от уюта на дома. 

И вместо познатите красиви графики, играчите се изправят срещу истинско крупие. Добрата новина е, че в този случай няма да имаме особена нужда от дрескод, а и крупието не вижда нищо друго, освен взетите решения по време на игра. Разбира се, липсват малките детайли като държането на истински карти, както и поставянето на чиповете, но до голяма степен се покриват основните удоволствия, към които всеки се стреми. Докато настоящите ситуации се променят, можем спокойно да наблюдаваме повишаването на интереса към тези платформи.


Последни новини

Последни новини

Над 2800 руски кораби не могат да посещават пристанища в ЕС

Европейският съюз затвори своите пристанища за целия търговски флот на Русия, състоящ се от над 2800 плавателни съда. Мярката обаче не засяга плавателни съдове, превозващи:

Новата техника на АППД осигурява целогодишно корабоплаването по река Дунав

Специализирана техника, осигурена с европейско финансиране по Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура", вече се грижи за целогодишното използване на река

Подобряване на условията за корабоплаване по р. Дунав обсъдиха премиерите на България и Румъния

Транспортната свързаност между България и Румъния беше във фокуса на разговора на министър-председателя Гълъб Донев с румънския му колега Николае Чука. Във

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент