Построен в България пътнически катамаран свързва Варна, Балчик и Несебър по море

Пътническа линия с ежеседмични курсове свързва Варна, Балчик и Несебър. Тя се обслужва от построения през миналата година във Варна 20-метров катамаран SEACAT.

Снимка: Seacat.bg

Съдът има капацитет за превоз на 77 пасажери. 3-членен е екипажът му, обясниха пред Maritime.bg от фирмата-собственик на кораба.

„Въпреки кризата и факта, че това е първи сезон за катамарана, Сийкат се радваше на внимание и интерес както от съграждани, така и от чуждестранни туристи. Плановете ни са да продължим работа както досега, всички промени ще бъдат обявени както на сайта, така и в социалните мрежи“, коментираха от дружеството.

Освен курсовете от Варна до Балчик и Несебър, които се провеждат веднъж в седмица, SEACAT предлага и ежедневни разходки във водите на Варненския залив и езеро.

Съдът разполага с удобни седящи места за пасажери, кафе зона и открита палуба, обясняват още собствениците му. 

Преходът до Несебър е около 2 часа и 15 минути в посока, а цената на билета е 70 лева, според данните в сайта на катамарана.

Снимки (Seacat, Facebook):

Последни новини

Последни новини

Хутите: Целият екипаж на кораб GALAXY LEADER е осигурен с всичко нужно

На снимката са капитанът на кораба, старши помощник-капитанът и дипломатически представител. От съображения за сигурност, част от изображението е замъглено. Целият екипаж на

Пристанищата на ЕС претоварват огромни количества руски газ за трети страни

Европейският съюз се стреми да ограничи употребата на руски газ след нахлуването на Руската федерация в Украйна. Анализ на Института по енергийна икономика (IEEFA) обаче отчита

Променени тарифи за пристанищните такси създадоха напрежение в морската индустрия

Без нужното обществено обсъждане е изменена тарифата за събираните такси от Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура". Това пише в писмо до транспортния министър