Приемат заявления за частично покриване на разходите за участие в SMM

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) приема до 15 септември заявления за частично покриване на разходите на родни фирми от морската индустрия за участие в най-голямото и значимо изложение в областта на корабостроенето в света SMM, установи справка на Maritime.bg. Припомняме, че изложението бе отложено за периода от 2 до 5 февруари следващата година, а причината бе глобалната коронавирус пандемия.

Международното изложение SMM се провежда веднъж на две години от 1963 г. и е най-голямото и значимо изложение в областта на корабостроенето в света. В последното издание през 2018 г., са участвали над 2 249 изложители и над 45 604 делови посетители. С национални щандове са били представени над 67 държави.

Обхватът на SMM включва морски транспорт, морски съдове, вътрешното корабоплаване, драгиране, риболовни кораби, военни кораби, строителни съдове, яхти, корабостроене, ремонт и реконструкция, електроника, комуникации и навигация, опазване на околната среда и спомагателни системи др.

SMM 2020 предлага изключително задълбочена програма. Поредица от конференции, дебати, майсторски класове и нетуъркинг събития ще позволят споделянето на ноу-хау и експертен опит по високо ефективен начин. В рамките на изложението ще се дават и различни награди за постижения в областта.

Предприятията, които кандидатстват за финансиране трябва да не участват за собствена сметка в изложението и да притежават Код на икономическа дейност (КИД) в областта.

Агенцията поема разходите за наем на изложбена площ, проектиране и изграждане на щанд, оборудване и обзавеждане на изложбеното място, регистрация на изложителите, медийни такси, както и за услуги, свързани с консумативи и други в рамките на утвърдения бюджет.

Фирмите, одобрение за участие в SMM, следва да поемат част от разходите.

Повече подробности и информация за процеса по кандидатстване

Още по темата от архива на Maritime.bg:

Последни новини

Последни новини

Боен кораб свали пореден дрон над водите на Червено море край Ходейда

Илюстративно изображение. Неназован боен кораб е свалил безпилотен летателен апарат над водите на Червено море. Това съобщиха специалисти по морска сигурност. Към

Ротердам, Антверпен-Брюж и Хамбург запазват позициите си на основни пристанища на ЕС

Румънското Пристанище Констанца отчита сериозен ръст на товарооборота сред европейските пристанища, според данни, публикувани от Европейската статистическа служба (Евростат).

САЩ с крачка назад за участието на Иран в атаките срещу кораби в Червено море

Седем държави имат готовност за операция за защита безопасността на корабоплаването в Червено море Министерството на отбраната на САЩ не може да каже категорично, че