Няма опасност за разлив от танкера край Шри Ланка

На около 40 nm от бреговете на Шри Ланка е провлачен плаващият под флага на Панама танкер NEW DIAMOND (IMO: 9191424), на който избухна пожар, станал причина за гибелта на моряк от 23-членния му екипаж. Това съобщиха от пресслужбата на Военноморските сили на южноазиатската република.

Позициите на танкера, според ВМС на Шри Ланка

Продължава обливането на кърмовата част с вода и пожарогасителни агенти на кораб с дедуейт 299 986 т.

„Базираната в Атина, Гърция, компания-собственик на танкера назначи „SMIT Singapore“ за продължаване на салвидж операцията. В момента компанията изпраща оборудване и специалисти“, обясняват още властите в Шри Ланка.

„За първи път днес, спасените моряци от танкера, които се намират на борда на SLNS SINDURALA, ще имат възможност да осъществят контакт със своите близки по телефона“, се казва още в съобщението на флота.

Към кораба са изпратени още два влекача.

„Съвместната операция, водена от експерти, досега успешно ограничи разпространението на огъня на кораба и към момента няма опасност и информация за допуснат разлив“, подчертават още от ВМС.

Снимки (ВМС, Шри Ланка):

Тема в развитие:

| „До голяма степен е овладян“ пожарът на танкера край Шри Ланка

| Продължава борбата с пожара на танкера край Шри Ланка, загинал е моряк

| Пожар на танкер в Бенгалския залив

Последни новини

Последни новини

Военнослужещи почистиха и боядисаха експонати на Военноморския музей

Военнослужещи от Инженерно-сапьорна рота, в.ф. 34410 и Хидрографска служба, в.ф. 26870 към Военноморските сили участваха във възстановяване на експонати във Военноморския музей.

Завърши водолазното учение на Военноморските сили с международно участие „Тритон 2023” 

Завърши водолазното учение на Военноморските сили на Република България с международно участие „ТРИТОН 2023”. To се проведе за трета поредна година и е резултат от

От началото на войната в Украйна българските Военноморски сили са унищожили четири дрейфащи мини в наши води

От началото на военния конфликт в Украйна българските Военноморски сили са унищожили четири дрейфащи мини в наши води, каза днес пред журналисти командирът на ВМС