Тежковоз транспортира до България минните ловци за флота

Новопридобитите минни ловци от българските Военноморски сили са натоварени на плаващия под флага на Кюрасао полупотопяем тежковоз SUPER SERVANT 4 (IMO: 8025343). Това съобщиха пред Maritime.bg от обединение „Бон Марин – Сплийтхоффс груп“, отговорно за транспортирането им до Пристанище Варна.

Снимка: „Бон Марин – Сплийтхоффс груп“ | Maritime.bg

Операцията е осъществена на 07 септември в Нидерландия. Припомняме, че цената за придобиване на старите кораби възлиза на близо 2 милиона евро, а за превоза им до България с тежковоз бяха осигурени други 2 млн. лева.

Очаква се SUPER SERVANT 4 да пристигне у нас на 22 септември, коментираха още от „Бон Марин – Сплийтхоффс груп“.

Maritime.bg припомня, че двата кораба – Hr. Ms. Maassluis (б.н. М856) и Zr. Ms. Hellevoetsluis (б.н. М859) са изведени от експлоатация още през 2011 г. , а според военно-икономическите анализи на военното ни ведомство придобиването им е целесъобразно.

Покупката на двата минни ловци „…ще допринесе за повишаване на способностите на българските Военноморски сили за изпълнение на задълженията по осигуряване безопасността на корабоплаването в морското ни пространство в мирно време, както и за успешно изпълнение на военновременните задачи в национален и съюзнически формат в НАТО и ЕС“, заявиха през миналата година от правителствената информационна служба.

Всичко по темата, четете тук

Снимки („Бон Марин – Сплийтхоффс груп“):

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на