Затвор и глоба за моряци, представили фалшиви PCR тестове в Южна Корея

Една година лишаване от свобода или глоба в размер на над 8 млн. долара грозят моряци, фалшифицирали PCR тестове в Южна Корея. Тежките наказания в източноазиатската република са част от мерките за противодействие на установените многобройни случаи на подправени и фалшифицирани резултати от тестове за коронавирус COVID-19.

Снимка: KINNYtv | Pixabay 

Maritime.bg припомня, че много държави в Азия затегнаха процедурите за извършване на смени в корабни екипажи заради установени преправени тестове.

Южна Корея ще наказва най-тежко лица, включително моряци, които представят фалшив документ от тест при пристигане или за осъществяване на смяна от „високорискови държави“. Наскоро в списъка й бяха добавени Пакистан, Бангладеш, Филипините, Русия и други.

Сингапур неотдавна обяви подобни мерки. Установени фалшифицирани тестове на моряци ще костват над 10 000 долара на представилите ги.

Вижте още:

Последни новини

Последни новини

Преди 60 години е създаден Дивизион патрулни кораби към Военноморска база – Бургас

Преди 60 години на днешната дата е създаден Дивизион патрулни кораби към Военноморска база – Бургас. На 2 юни 1963 г. е вдигнат флагът на първия от новодоставените шест

Китай стартира първи морски проект за улавяне и съхранение на въглероден диоксид

Началото на първи пилотен демонстрационен проект в Китай за улавяне и съхранение на въглероден диоксид, обяви Китайската национална офшорна петролна корпорация (CNOOC).