Петима моряци пострадаха при пожар на кораб на американската Брегова охрана

Пожар е избухнал на борда на кораб от състава на Бреговата охрана на САЩ. Инцидентът е станал на WAESCHE (WMSL 751) по време на планираното разгръщане в зоната на операции на 7-ми флот на САЩ, съобщиха пред Maritime.bg от пресслужбата на Бреговата охрана.

Снимка: БО, САЩ

Съдът е пристигнал в Йокосука, Япония, след овладяване на огъня, избухнал в машинното му отделение.

Пострадали са петима моряци от екипажа на WAESCHE. Няма опасност за живота им.

Около 90 минути е продължила борбата с пламъците на кораба. Започнало е разследване за установяване причините, довели до инцидента. Все още не са известни размерите на нанесените щети.

„Катерът е под тактически контрол на 7-ми флот на САЩ като част от рутинни операции за присъствие в подкрепа на ангажимента на САЩ за свободена навигация в Индо-Тихоокеанския регион“, коментират още от Бреговата охрана.

Снимки (Брегова охрана, САЩ):

Последни новини

Последни новини

Finn Devoti Cup остана във Варна, силно общинско присъствие на финалната церемония

Състезателят на МК Одесос Варна Владимир Стасюк спечели по драматичен начин първото издание на ветроходната Finn Devoti Cup във Варна. Украинецът, който от няколко сезона се

Военнослужещи почистиха и боядисаха експонати на Военноморския музей

Военнослужещи от Инженерно-сапьорна рота, в.ф. 34410 и Хидрографска служба, в.ф. 26870 към Военноморските сили участваха във възстановяване на експонати във Военноморския музей.

Завърши водолазното учение на Военноморските сили с международно участие „Тритон 2023” 

Завърши водолазното учение на Военноморските сили на Република България с международно участие „ТРИТОН 2023”. To се проведе за трета поредна година и е резултат от