Започнаха ходовите изпитания на най-големия пътнически кораб на Carnival

Започнаха ходовите изпитания на най-големия пътнически кораб за крузната компания Carnival – MARDI GRAS. Това съобщиха от финландската корабостроителница “Meyer Turku”. Очаква се корабът да бъде предаден на крузната компания в началото на февруари следващата година. Приемането на кораба бе отложено заради пандемията.

337 метра е дължината на новия най-голям кораб за Carnival, съдът има широчина 42 метра и е задвижван с LNG. Достига максимална скорост 23 kn.

Корабът може да приема максимално до 6,5 хил. пасажери, екипажът е съставен от 2 000 души.

Maritime.bg припомня, че Carnival възложи строителството на два пътнически кораба, задвижвани с LNG, на финландската корабостроителница през 2016 г. Планираше се първият да бъде предаден през 2020 г., а вторият – две години по-късно. Преди 4 години от корпорацията обявиха, че полагат усилия за да се отговори на исканията за намаляване на вредните емисии от корабоплаването.

Снимки (Mayer Turku):

Последни новини

Последни новини

Изкуствен интелект осигурява безопасно маневриране при ограничена видимост в Пристанище Варна

Как да се впрегне изкуственият интелект в морските технологии? Отговор дава мащабен европейски проект, в който участва Техническият университет - Варна. Това заяви пред

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент