Приеха промените в Наредбата за предоставяне на речни информационни услуги

Приети са промени в Наредбата за предоставяне на речни информационни услуги по вътрешните водни пътища на Република България, информират от правителствената пресслужба.

Промените са свързани с нови изисквания на правото на Европейския съюз за технически спецификации за известията до корабните водачи; изобразяването на електронни карти и информацията за корабоплаването по вътрешните водни пътища; проследяването и локализирането на корабите и други.

Целта на измененията е да се повиши безопасността на корабоплаването.

Наредбата се прилага за предоставянето на речни информационни услуги в българския участък на река Дунав и в разположените на него пристанища и специализирани пристанищни обекти. 

Последни новини

Последни новини

Finn Devoti Cup остана във Варна, силно общинско присъствие на финалната церемония

Състезателят на МК Одесос Варна Владимир Стасюк спечели по драматичен начин първото издание на ветроходната Finn Devoti Cup във Варна. Украинецът, който от няколко сезона се

Военнослужещи почистиха и боядисаха експонати на Военноморския музей

Военнослужещи от Инженерно-сапьорна рота, в.ф. 34410 и Хидрографска служба, в.ф. 26870 към Военноморските сили участваха във възстановяване на експонати във Военноморския музей.

Завърши водолазното учение на Военноморските сили с международно участие „Тритон 2023” 

Завърши водолазното учение на Военноморските сили на Република България с международно участие „ТРИТОН 2023”. To се проведе за трета поредна година и е резултат от