Потъна научноизследователски кораб

Потънал е плаващият под флага на Белиз научноизследователски кораб GEO SEARCHER (IMO: 8028498). Инцидентът е станал в района на о. Гоф, част от групата вулканични острови, разположени в архипелага Тристан да Куня във водите на Южния Атлантически океан.

Всички 62 души, които са били на борда на кораба, са успешно евакуирани до бреговете на о. Гоф, очаквайки пристигането на спасители.

Сред тях има един пострадал.

Според Морската и пристанищна власт на Южна Африка, цитирана от местни медии, причина за гибелта на кораба става тежката хидрометеорологична обстановка, в която попада. „На борда на GEO SEARCHER нахлува вода. Корабът се е накренил опасно. Екипажът е започнал евакуация към близкия остров, край който са извършвани морски изследвания“, коментират от службата.

Южна Африка е изпратила спасителен кораб с два хеликоптера на борда към моряците и учените, които са били на борда на научноизследователския съд. Към момента те се намират в изследователска база на острова.

Последни новини

Последни новини

Променени тарифи за пристанищните такси създадоха напрежение в морската индустрия

Без нужното обществено обсъждане е изменена тарифата за събираните такси от Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура". Това пише в писмо до транспортния министър

Варненска морска гимназия „Св. Н. Чудотворец“ отбелязва 75 години от създаването си

Варненска морска гимназия "Свети Николай Чудотворец" ще отбележи своята 75-а годишнина. В своята 75-годишна история училището се е утвърдило като лидер в обучението на