Кап. I ранг о.р. Валентин Димитров получи награда „Варна“

Кметът на Варна Иван Портних и председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов връчиха награди „Варна“ в областите на културата, науката и образованието. По статут отличията се присъждат всяка година по повод 24-ти май, но заради пандемията от COVID-19 тази година тържеството бе проведено в навечерието на Деня на народните будители.

„Награда „Варна“ се дава от граждани на граждани! Затова вярвам в обективната преценка за номинираните – хора с принос за развитието на духовността, с високи професионални постижения в своите области, с активна гражданска позиция.  За съжаление, образованието, науката и културата са сферите с най-голям риск от тежки последствия заради пандемията. Затова искам да Ви уверя, че Община Варна ще продължи да бъде Ваш верен партньор“, обърна се към наградените кметът Иван Портних.

В раздел „Литература“ бе награден – кап. I ранг о.р.  Валентин Димитров. Той бе удостоен с отличието за книгата му „Най-доброто от най-добрите. Антология на съвременния рускоезичен афоризъм“ и „Афористичен тандем“. Предложението е направено от Сдружение на писателите – Варна.

Валентин Димитров е роден във Варна на 27 октомври 1946 г.. Завършил е ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и 33 години е служил във Военноморските сили. Той е дългогодишен отговорен редактор за Варна на националното морско списание „Клуб Океан”. Членува в 4 писателски сдружения, има 9 литературни награди, издадени 10 книги и над 1 500 публицистични публикации в печатни медии. Член на Съюза на независимите български писатели (СНБП).

Последни новини

Последни новини

Доставяме високоспециализирани средства за отстраняване на експлоатационни и аварийни замърсявания

Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ (ДППИ) е в процес на доставка на съоръжения за приемане на отпадъци – резултат от корабоплавателната дейност, както и на