Кап. I ранг о.р. Валентин Димитров получи награда „Варна“

Кметът на Варна Иван Портних и председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов връчиха награди „Варна“ в областите на културата, науката и образованието. По статут отличията се присъждат всяка година по повод 24-ти май, но заради пандемията от COVID-19 тази година тържеството бе проведено в навечерието на Деня на народните будители.

„Награда „Варна“ се дава от граждани на граждани! Затова вярвам в обективната преценка за номинираните – хора с принос за развитието на духовността, с високи професионални постижения в своите области, с активна гражданска позиция.  За съжаление, образованието, науката и културата са сферите с най-голям риск от тежки последствия заради пандемията. Затова искам да Ви уверя, че Община Варна ще продължи да бъде Ваш верен партньор“, обърна се към наградените кметът Иван Портних.

В раздел „Литература“ бе награден – кап. I ранг о.р.  Валентин Димитров. Той бе удостоен с отличието за книгата му „Най-доброто от най-добрите. Антология на съвременния рускоезичен афоризъм“ и „Афористичен тандем“. Предложението е направено от Сдружение на писателите – Варна.

Валентин Димитров е роден във Варна на 27 октомври 1946 г.. Завършил е ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и 33 години е служил във Военноморските сили. Той е дългогодишен отговорен редактор за Варна на националното морско списание „Клуб Океан”. Членува в 4 писателски сдружения, има 9 литературни награди, издадени 10 книги и над 1 500 публицистични публикации в печатни медии. Член на Съюза на независимите български писатели (СНБП).

Последни новини

Последни новини

Издадоха принудителна административна мярка за спиране на дейностите по претоварване от кораба „Vera Su“

Министърът на околната среда и водите Асен Личев издава принудителна административна мярка на Изпълнителна агенция „Морска администрация“ за спиране на дейностите по

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент