Отлагат конкурсите за шефове в морската индустрия

С четири месеца се отлага срокът за привеждане на органите за управление на фирмите с над 50 процента държавно участие в съответствие с изискванията на Закона за публичните предприятия.

Това реши парламентът, който одобри на второ четене промяната на крайния срок, който всъщност изтича след ден – на 31 октомври 2020 г., а само транспортното министерство е обявило конкурси за публичен избор на директори и членове на управата на редица дружества, предаде Mediapool.

Maritime.bg припомня, че подобни процедури бяха обявени за бордовете на „Пристанище Варна“ ЕАД, „Пристанище Бургас“ ЕАД, „Пристанищен комплекс – Русе“ ЕАД, „Пристанище Видин“ ЕООД, „Български морски квалификационен център“ ЕАД и ДП „Пристанищна инфраструктура“.

Удълженият срок обяснява и липсата на отговори от страна на пресслужбата на транспортното министерство. Още в края на сроковете за участие, Maritime.bg изиска имената на участниците. Такива не бяха получени.

По непотвърдена информация само за борда на „Пристанище Варна“ ЕАД има 12 кандидати – настоящите членове и други 9 души.

Последни новини

Последни новини

Ивайло Гавраилов: Мотивацията ни е огромна, основен приоритет е да отпушим инвестиционния процес

Мотивацията ни е огромна, за да продължим с непрекъсната си комплексна работа, да надграждаме, да си поставяме все по-високи цели и с една по-уверена походка да посрещаме

Георги Гвоздейков: Въвеждането на зелен транспорт ще бъде сред водещите ми приоритети

Въвеждането на зелен транспорт ще бъде сред водещите ми приоритети, заяви новият министър на транспорта и съобщенията инж. Георги Гвоздейков на церемонията по приемане на