Десет души се борят за място в борда на „Пристанище Варна“, вижте кои са кандидатите за шефове в морската индустрия

Снимка: Пристанище Варна

Десет души се борят за място в борда на „Пристанище Варна“ ЕАД по обявения от транспортното министерство конкурс, установи проверка на Maritime.bg. Освен настоящите трима в съвета на директорите – Петър Сеферов, Димитър Атанасов и Тихомир Тодоров, в конкурса са допуснати и Димитър Веселинов Илиев, Росен Велков Костурков, Евгений Георгиев Москов, Александър Ивайлов Месечков, Свилен Бойчев Камбуров, Божидар Костадинов Чапаров и Георги Генчев Генчев.

Единствено досегашният шеф на ДП „Пристанищна инфраструктура“ Ангел Борисов Забуртов е допуснат до конкурса за поста му. За членство в борда на предприятието се борят Свилен Бойчев Камбуров, Георги Генчев Генчев, Александър Ивайлов Месечков, Евгений Георгиев Москов, Александър Миладинов Александров, Любомир Георгиев Христов, Венетка Методиева Серафимова и Георги Георгиев Тодоров.

Диян Димов – настоящ изпълнителен директор на „Пристанище Бургас“ ЕАД, Христо Владимиров Алексиев и Ивайло Георгиев Тодоров са допуснатите кандидати за представители на държавата в борда на бургаския порт. Александър Месечков и Ивайло Георгиев Тодоров са допуснати в процедурата за избор на един независим член.

В конкурса за двама представители на държавата в съвета на „Пристанищен комплекс – Русе“ ЕАД са допуснати – Деница Бориславова Матева, Петър Ненков Драгошинов (настоящ изпълнителен директор) и Венетка Методиева Серафимова, а за независим член – Евгений Георгиев Москов, Калина Венелинова Крумова, Румен Александров Арабаджиев (настоящ член на борда) и отново Венетка Серафимова.

Двама са кандидатите за управител на „Пристанище Видин“ ЕООД – Иво Георгиев Иванов и Константин Трендафилов Костадинов.

Ивайло Гавраилов, настоящ изпълнителен директор на „БМКЦ“ ЕАД, и двамата настоящи членове на борда – Димитър Карбов и Кръстьо Кривов са допуснати в конкурса за избор на представител на държавата в центъра. За мястото на независим член се борят – Георги Генчев и Кръстьо Кривов.

Очаквайте подробности…

Още по темата:

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на