„Финкантиери“ продължава обстрела срещу „Люрсен“: Има нарушения, но не можем да ги посочим, военна тайна са

Очаква се да бъде подписан договорът за строителство на двата нови многофункционални патрулни кораба за Военноморските сили, които ще бъдат построени от немската „Люрсен“ с подизпълнител в България. Късно в неделя вечерта до медиите бе разпространена поредна позиция на класираната на второ място италианска корабостроителница „Финкантиери“. Maritime.bg разполага с оригиналния текст, подписан от адв. Методи Методиев, пълномощник на корабостроителницата за България.

Снимка: Maritime.bg

„Напълно сигурни сме, че германската компания е извършила груби нарушения на правилата“, подчертават от „Финкантиери“.

Тези твърдения в позицията на италианците не са подкрепени с факти, а в писмото до медиите лаконично се посочва дословно: „Ние бихме искали да посочим тези нарушения, но не можем защото те са военна конфиденциална информация“.

От компанията изтъкват, че за въпросните неназовани нарушения са информирани компетентните органи.

„За наше съжаление всички тези институции категорично игнорираха нашите жалби“, добавят още от „Финкантиери“ надявайки се временна парламентарна комисия да провери сигналите.

Maritime.bg припомня, че на закрито заседание Министерският съвет одобри договора с немската корабостроителница Lurssen.

Вижте още по темата:

Последни новини

Последни новини

България не е подавала данни в европейската система по надзор на пазара на морското оборудване

България не е подавала данни в европейската система по надзор на пазара на морско оборудване, пише в издадено от Европейската комисия мотивирано становище. В