Спипан с подкуп инспектор на ИАРА: Нагласена работа

Нагласена работа. Така бившият служител на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури Янчо Георгиев определи процеса срещу него, свързан с получаване на поткуп от бракониери, предаде бургаското издание „Флагман“, разпространило и видео с инспектора минути преди да влезе в съдебната зала в Бургаския окръжен съд.

Снимка: Ал. Тодоров, архив, Maritime.bg

Става въпрос за три случая от септември м. г., пише в обвинителния акт срещу Георгиев.

На 2 юли 2019 година Георгиев е спипал нарушител да извършва стопански улов на миди и рапани в района на Ченгене скеле, но не го санкционирал, а взел 100 лева, за да си затвори очите. Янчо му казал, че трябва да му изземе лодката и глоби, но можел да си затвори очите срещу 100 лева, предадени на подставено лице. В случая за посредници са използвани двама мъже, но според прокуратурата те не са виновни, защото не знаели, че предават рушвет. И двамата мъже са свидетелствали срещу Янчо.

Второто нарушение е от 29 август, когато бившият инспектор е взел 300 лева от бургазлия, спипан с мрежи на яз. Мандра.

От прокуратурата бяха категорични, че до споразумение няма как да се стигне. По члена от НК, по който Георгиев е привлечен, го грози затвор до 6 години, пише още „Флагман“.

Последни новини

Последни новини

ДППИ може да получи средства по ОПТИ за увеличаване капацитета на черноморските пристанища

Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура" може да получи над 24 млн. лева по проекти по Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014 - 2020 г.,